Falend CityTec raakt contract kwijt

De laatste maanden zijn er veel problemen met defecte straatverlichting. De gemeente gaat daarom op zoek naar een nieuwe beheerder.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat het beheer van de straatverlichting opnieuw Europees aanbesteden. Het contract dat de gemeente momenteel heeft met het bedrijf CityTec, dat in verschillende steden in Nederland het onderhoud doet van de openbare verlichting, zal niet worden verlengd. Dat heeft burgemeester Ravestein aan de gemeenteraad laten weten.

Afgelopen week werden in de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad al veel opmerkingen gemaakt over defecte straatverlichting en de lange tijd die soms gemoeid is met het oplossen van storingen. Volgens de overeenkomst met CityTec zouden storingen binnen vijf werkdagen moeten worden opgelost. Maar de laatste maanden zijn er veel problemen geweest en wordt die norm geregeld niet gehaald. 

De gemeente is dat nu dus zat. Het bestek voor een nieuwe aanbesteding is klaar en de procedure wordt binnenkort formeel gestart, schrijft de burgemeester aan de raad.

De problemen met de openbare straatverlichting in Pijnacker-Nootdorp staan niet op zichzelf. Ook in andere steden, waaronder Rijswijk en Nieuwegein, zijn er veel klachten over het bedrijf. CityTec was voorheen onderdeel van netbeheerder Stedin, maar is verkocht aan een investeringsmaatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *