‘Fantastisch wat er allemaal op mijn pad komt’

De 15-jarige zangeres Nanice Michiels uit Nootdorp is er een beetje beduusd van. In de afgelopen tijd had ze mooie optredens, onder andere als deelnemer van de Voice Kids en als kandidaat voor het Junior Songfestival, maar het lijkt erop dat haar zangcarrière nu echt vleugels krijgt.

Ze hoorde deze week dat ze genomineerd is als ‘Talent van het Jaar’ in het radioprogramma De Middaghits van een populaire radiozender in Brabant en in september treedt ze in haar eigen dorp op in het voorprogramma van cabaretier Steven Brunswijk in Theater CulturA & Zo.

Dat is nog niet het enige. Er liggen nog een paar leuke uitnodigingen, bijvoorbeeld om auditie te doen bij een gerenommeerde zanggroep en ook is ze als VIP-gast gevraagd voor het Hoessenbosch Festival in Brabant.

“Ik vind het fantastisch wat er allemaal op mijn pad komt”, zegt de Nootdorpse vanaf haar vakantieadres in Thailand. “Zo leuk dat ik al die kansen krijg en het zijn zeker geen kleine dingen. Het belangrijkste is dat ik gewoon veel plezier blijf houden met zingen. Want daar doe ik het vooral voor.”

Musical

Plezier met zingen, dat zat er al vroeg in. Dat ze een van de hoofdrollen zou krijgen in de eindmusical op de basisschool lag ook een beetje voor de hand. Vanaf dat moment werd het allemaal serieuzer, binnen een musicalgroep in Rijswijk bijvoorbeeld waar ze haar talenten kon laten zien en horen. Ook acteren en dansen hoorde daar bij, maar uiteindelijk vond ze zingen toch het allerleukste, zegt Nanice. “Dat was ook de reden dat ik bij de musicalgroep ben gestopt om me echt op het zingen te kunnen richten.”

Even in de stoel bij de Voice Kids. Het is nog onduidelijk of de opnamen ooit worden uitgezonden.

Haar deelname afgelopen seizoen aan de Voice Kids was voor Nanice een heel bijzondere, maar uiteindelijk ook wat verdrietige ervaring, omdat de opgenomen afleveringen nooit de buis hebben gehaald door de perikelen bij The Voice of Holland. Van kleins af aan was het haar grootste droom om aan dat programma mee te kunnen doen. Het is dan wel erg teleurstellend om ineens te moeten horen dat het resultaat misschien wel nooit zal worden uitgezonden.

“Dit is natuurlijk ontzettend jammer want we hebben hier keihard aan gewerkt maandenlang”, schreef ze eerder op haar Instagrampagina. “Voor nu is het even afwachten wat er gaat gebeuren, maar het is sowieso de allermooiste ervaring ooit geweest.”

Erg verrast

Maar haar muzikale leven gaat door. Bij het radiostation van De Middaghits. Mfm, was ze onlangs live in de studio te gast. Ze zong toen de nummers ‘Creep’ van Radiohead en ‘People help the people’ van Birdy. Dat programma heeft ook enige landelijke populariteit, omdat het online overal te horen en te bekijken is. Van de verkiezing van het Talent van het Jaar, daar wist Nanice eigenlijk niets van. “Ik was erg verrast. Ik kreeg ineens een berichtje dat ik een van de twaalf genomineerden ben. Dat was dus naar aanleiding van het optreden dat ik daar had gedaan.”

Van de twaalf zangers en zangeressen die nu in de eerste selectie zitten gaan er vijf door naar de finale. Wie dat zijn, dat wordt komend weekend grotendeels door het publiek beslist. De stemming verloopt via Instagram Stories De Middaghits. Op die pagina is vanaf zondag 7 augustus om 18 uur de link te vinden waarmee je op de Nootdorpse kunt stemmen. Die link is maar 24 uur geldig, dus de stemming wordt op maandag aan het eind van de dag alweer afgesloten. De publieksstemmen én het oordeel van de jury bepalen wie doorgaat naar de finale.

Conservatorium

En dan volgt op korte termijn dus het optreden in Theater CulturA & Zo; voor de tweede keer, want twee jaar geleden zong ze er al in het blokje ‘lokaal talent’ voorafgaand aan een voorstelling van de Scheveningse kleinkunstenares Lien Cornelissen. Op zaterdag 10 september zingt Nanice vanaf 20 uur enkele nummers in het voorprogramma van cabaretier Steven Brunswijk. “Wat ik daar ga zingen weet ik nog niet. Daar ga over nadenken als ik terug ben van vakantie.”

Zingen niet het enige waar Nanice zich mee bezig kan houden: schoolwerk is ook belangrijk. “Ik ga nu met Havo-5 het examenjaar in. Ik heb heel hard gewerkt om over te gaan en dat is gelukt. Daarna zou ik het fantastisch vinden om naar het conservatorium te gaan. Ik weet niet of dat meteen lukt, want als ik in een keer slaag ben ik nog best jong natuurlijk, maar dat zou ik wel erg gaaf vinden.”

Nanice Michiels: Het conservatorium zou ik wel erg gaaf vinden.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *