Fel Oliveo wint de Dorpenderby

VOETBAL | Op sportpark Centrum in Nootdorp werd zaterdag de dorpenderby gespeeld tussen RKDEO en Oliveo. Een veel feller spelend Oliveo won verdiend met 0-1.

Bij de opkomst van de spelers werd er flink wat sier- en knalvuurwerk afgestoken, en dat kwam van beide supporterskanten.

De eerste grote kans was voor Oliveo in de 8e minuut. Het schot van Frank van der Zwan werd tegengehouden door doelman Dennis Hendriks. Het viel snel op dat Oliveo veel feller was in de duels. In de 11e minuut kopte Tim van Rheenen dichtbij bijna binnen, maar de doelman Hendriks redde weer knap. Na een klein kwartiertje legde scheidsrechter Thomas Groenendijk het spel even stil om het afsteken van vuurwerk te laten stoppen, door de trainers er op aan te spreken. Snel erna dacht Oliveo op 0-1 te komen in de 14e minuut, maar het doelpunt werd afgekeurd in verband met buitenspel.

Blessure

Oliveo bleef het betere van het spel houden, terwijl RKDEO veel last leek te hebben van het feit dat ze wind ‘tegen’ hadden. Na overtreding nummer drie op de spits van RKDEO, Luuk Goedbloed, moest hij van het veld af met een kleine blessure. Hij werd vervangen door Alex Koutsis. Drie minuten voor rust was pas het eerste wapenfeit van RKDEO te zien. Jack Theunissen schoot de bal hoog over. Snel erna knalde Jordy Pronk namens RKDEO een vrije trap net naast.

Na rust was de eerste kans voor de thuisploeg. Invaller Koutsis schoot na een corner rakelings naast. In de 55e minuut legde de scheidsrechter het spel weer even stil na te veel rookwolken en vuurwerk vanaf de tribune. De onderbreking duurde vijf minuten. Gelijk na de hervatting kwam Oliveo op voorsprong. Het schot van Mark Milolaza viel, geholpen door de wind, over de doelman Hendriks heen het doel in en dat betekende de 0-1 voor Oliveo. De bezoekers bleven daarna nog steeds feller dan de thuisploeg, maar beide teams kregen niet veel kansen. In de laatste tien minuten kreeg RKDEO nog een paar kansen om de gelijkmaker te maken, zoals via invaller Irian Beschoten net naast schoot. Ondanks de kansen scoorde RKDEO niet en zo won Oliveo verdiend met 0-1.

Hier vind je de stand en overige uitslagen uit de zondag 2e klasse D.

Oliveo aan de bal

Verdiende overwinning

De trainer van Oliveo, Jeroen Hoefnagel, was zeer tevreden na de wedstrijd. ”Elke overwinning voelt goed, maar deze was zo terecht. Vooral als je de hele wedstrijd domineert en in de eerste helft al vier á vijf goede kansen krijgt”, begint Hoefnagel zijn analyse. ”Wij hebben grote stappen gemaakt, vooral in vergelijking met voor de winter, toen we de punten niet altijd pakten. Soms valt het goed en soms ook weer niet. Nu valt het elke wedstrijd wel goed en zijn we ook oppermachtig”.

Ook Bob Ruigrok (Oliveo) was tevreden na afloop van de wedstrijd. ” Echt geweldig. Als team hebben we gestreden en negentig minuten lang gedomineerd. De tegenstander heeft alleen maar lange ballen gespeeld en wij creëerden de kansen”, aldust Ruigrok. ”Aan het begin van de competitie ging de bal er niet altijd erin en gingen we met het hoofd naar beneden hangen. Als team zijn we nu wel naar elkaar toe gegroeid, en is het gewoon heerlijk als zo’n bal (de 0-1 van Milolaza) erin vliegt.”

Uitblinker Bob Ruigrok langs zijn man Fabian Pak

‘Nog niks verloren’

De trainer van RKDEO, Corné van Doorn, was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd. ”Op basis van de eerste helft, met de wind meer tegen en met een Oliveo die er boven op zat, vond ik dat we er nog redelijk onderuit gekomen waren”, begint Van Doorn zijn verhaal. ”Aangezien wij conditioneel prima zijn, verwachte ik dat we in de tweede helft overheen konden knallen, omdat Oliveo in een lager tempo begon te spelen. Even ging dat goed, maar vrij snel waren wij er klaar mee, werd er niet meer gevoetbald, veel balverlies, heel slordig. Oliveo heeft 100 procent het duel gewonnen op felheid, je zag daar meer de wil om echt te willen winnen, zeg maar.”

Het gemis van Luuk Goedbloed, de spits van RKDEO, was ook merkbaar, vond de trainer van RKDEO. ”Het uitvallen van Goedbloed was zeker belangrijk. Hij is toch iemand waar we op spelen en gebruik van maken. Dat was één van de redenen waarom ik de linksback (Fabian Pak), die iets meer lengte en kracht heeft, in de spits heb gezet om Alex Koutsis weer vanaf de flank te laten lopen.” Ook aanvoerder Rob van Hagen beaamt dat het uitvallen van hun spits gevolgen had op hun spel. ”Dat is zeker belangrijk, hij heeft de meeste goals gemaakt bij ons en is ons aanspeelpunt. Hij kan oorlog maken door zijn lengte, en als dat weg valt is het even aanpassen. Door het weer werd het er niet gemakkelijker op.”

Niks verloren

”Maar er is nog niks verloren, en we moet nu niet met z’n allen naar elkaar gaan lopen kijken”, vervolgt Van Hagen zijn verhaal. ”Elkaar niet de schuld gaan geven, de koppen bij elkaar steken en er gewoon voor zorgen dat we als team er weer staan volgende week, want er is nog helemaal niks aan de hand. Het is wel zonde. Op duelkracht hebben zij het goed gedaan. Ze zaten er in dat opzicht er steeds goed bij en wij waren overal net een stapje te laat. Dat mogen wij onszelf wel verwijten, want daar is iedereen persoonlijk verantwoordelijk voor. Zoals op tijd zijn bij tweede ballen. Ik denk dat we als team niet genoeg gebracht hebben vandaag.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *