Feyenoord zet José Flaton in ’t zonnetje

Ben Wijnstekers gaf José Flaton de aanvoerdersband, waarmee ze werd geëerd als ‘aanvoerder van de samenleving’.

De spelersbus van Feyenoord stopte dinsdag aan het begin van de avond in de Pijnackerse wijk Tolhek om José Flaton, initiatiefnemer van Heel Pijnacker-Nootdorp Helpt, in het zonnetje te zetten. Tot haar grote verrassing werd ze gevraagd om mee naar buiten te komen en de hoek om te lopen. Daar kreeg ze voor de spelersbus van Ben Wijnstekers en Peter Houtman een aanvoerdersband om en werd ze in de bloemetjes gezet.

Feyenoord is in deze tijd waarin er niet kan worden gevoetbald op zoek naar ‘aanvoerders van de samenleving’. Dat zijn mensen die zich in deze coronacrisis met ‘tomeloze inzet, onvoorwaardelijke hulp en een positieve levenshouding anderen door een moeilijke periode helpen’. Het initiatief van de actie is genomen door aanvoerder Steven Berghuis.

Dat ze bij José Flaton terecht waren gekomen, kwam doordat ze onafhankelijk van elkaar door twee mensen was aangemeld: haar man Eric en haar neef Ronald. Vanzelfsprekend wist José daar niets van, dus ze was erg verrast door de actie. De spelersbus stond niet voor de deur van haar woning, maar om de hoek. De bus kon de draai niet maken.

Flaton is sinds half februari samen met een groepje andere inwoners van Pijnacker-Nootdorp dagelijks in de weer met allerhande acties om ouderen die thuis of in zorgcentra in quarantaine zitten, te ondersteunen of een hart onder de riem te steken. De Facebookpagina ‘Heel Pijnacker-Nootdorp helpt’ en de website ‘Heel Oostland Helpt’ doen daar elke dag verslag van.

2 reacties op “Feyenoord zet José Flaton in ’t zonnetje”
    • Een echte topclub, Joke! 50 jaar geleden de eerste Nederlandse Europa Cup 1 winnaar. Trouwens ook Diederik Gommers, de IC woordvoerder is gehuldigd. Dus de naam van Jose misstaat niet in dat rijtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *