Fietsdepot haalt zwerffietsen op

Soms staan fietsen maandenlang op dezelfde plek, achtergelaten door de eigenaar. Fietsdepot Haaglanden gaat ze verwijderen.

Ook in Pijnacker-Nootdorp zie je ze regelmatig: zwerffietsen, die soms al maanden aan een paal of fietsnietje staan en die kennelijk definitief door de eigenaar zijn achtergelaten. Of fietsen die maandenlang in een stalling staan, en waar dus kennelijk ook niet meer naar wordt omgekeken.

Handhavers van de gemeente gaan vooral bij de metrohaltes en op andere drukke plekken controleren en zo nodig optreden. Dan wordt zo’n fiets meegenomen door de medewerkers van het Fietsdepot Haaglanden.

Voor een fiets daadwerkelijk wordt verwijderd krijgt de eigenaar nog wel de kans om het rijwiel zelf weg te halen. De fietsen worden dan gelabelde er wordt een datum genoemd waarop het voertuig echt moet zijn weggehaald. Gebeurt dat niet, dan is de kans groot dat je hem op moet halen bij het fietsdepot in de Junostraat in Den Haag. Je moet dan wel kunnen aantonen dat de fiets je eigendom is, én je moet 25 euro verwijderingskosten betalen.

Pijnacker-Nootdorp heeft een aantal zones waar je je fiets helemaal niet mag parkeren, zoals op het Gouden Rijderplein en de Dorpsstraat in Nootdorp. Daar zijn dan wel fietsenrekken in de buurt waar de fiets wel mag staan. Maar verder loop je in deze zones dus het risico op: wég fiets en daarna een ritje naar het depot in Den Haag.

Meer informatie over het gemeentelijke fietsbeleid vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *