Filiaal Soete Suikerbol in Vlaardingen

Op het landgoed Hoogstad in Vlaardingen woonde en werkte de arts Cornelis Moerman. Nu gaat de Pijnackerse familie Van Buuren er pannenkoeken bakken.

De inwoners van Vlaardingen kunnen over enige tijd dezelfde heerlijke pannenkoeken eten als die worden geserveerd in de Soete Suikerbol in Pijnacker.

De familie Van Buuren, eigenaren van de Suikerbol, gaan een nieuw pannenkoekenrestaurant openen op het landgoed Hoogstad in de vroegere haringstad.

Het nieuwe restaurant van de Pijnackenaren komt op een locatie met een rijke en bewogen geschiedenis. De eeuwenoude boerderij op het landgoed was lange tijd in gebruik door de veel geprezen, maar ook verguisde huisarts Cornelis Moerman, die zich jarenlang inzette voor onderzoek naar kanker.

Moerman was ervan overtuigd dat kanker een gevolg is van een ontspoorde stofwisseling en dat gezonde voeding kanker zou kunnen voorkomen en genezen.

Moermandieet

Nog steeds zijn er aanhangers van het Moermandieet, al is er nooit wetenschappelijk bewijs geleverd dat dit de ziekte kan genezen zou kunnen voorkomen. Moerman overleed in 1988 op 95-jarige leeftijd. Hij werkte tot op zeer hoge leeftijd nog steeds als huisarts. Zijn praktijkruimte in de boerderij is sindsdien onaangetast gebleven: die ziet er nog precies hetzelfde uit als toen de arts er zijn patiĆ«nten ontving. 

Pannenkoeken passen overigens slecht in het Moermandieet, zeker niet als ze van witmeel worden gebakken, want dat was volgens Moerman uit den boze. Maar die van de Pijnackerse familie Van Buuren zijn wel erg lekker: dat gaan ze in Vlaardingen zeker ontdekken.

Een reactie op “Filiaal Soete Suikerbol in Vlaardingen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *