Fleur tekent mooiste vredesposter

Fleur won de vredesposterwedstrijd in Pijnacker-Nootdorp met deze tekening met, volgens de jury: ‘heldere kleuren, met alle mensen van de wereld hand in hand.’

Fleur uit groep 8b van basisschool De Meander in Delfgauw is dit jaar winnaar geworden van de Vredesposter Wedstrijd 2019, georganiseerd door de Lions Club Pijnacker-Nootdorp in samenwerking met Bibliotheek Oostland. De poster van Fleur, een kleurrijke tekening met alle mensen van de wereld hand in hand, wordt nu ingezonden naar de provinciale contest en, wie weet, misschien komt ze daarmee ook in de landelijke finale.

Wethouder Peter Hennevanger maakte woensdagmorgen in het Pijnackerse filiaal van de bibliotheek de winnaars bekend. Drie basisscholen deden dit jaar mee: vier groepen van De Meander, een groep van de Beatrixschool en drie groepen van de Keizerskroon.

De Peace Poster Contest, die dit jaar door Lions Clubs International al meer dan dertig jaar over de hele wereld wordt georganiseerd, leverde ook in Pijnacker-Nootdorp weer veel prachtige tekeningen op.

Hieronder een aantal van de winnaars. Op de Facebookpagina staan nog veel meer foto’s van de Peace Poster Contest in Pijnacker-Nootdorp.

Sharon tekende volgens de jury een leuke en heldere weergave van de reis om de wereld, met een treintje dat rond de wereld rijdt’.
De jury over de tekening van Luca: ‘De eenvoud van deze tekening is krachtigste warme kleuren ingekleurd.’
Merlijn kreeg de prijs voor een ‘zeer kleurige, drukke tekening met van alles erop aangegeven, zoals mensen hand in hand, dieren, vlaggen en de natuur’.
Ook Sven won een prijs. ‘Mooie wereldbol met rondom hartjes. Eenvoudig en simpel weergegeven en krachtig door zijn eenvoud.’
Yana won met haar tekening: ‘Symbolisch weergegeven wereld met duiven waarin vrede en liefde elkaar vinden.’
Yana was de enige met een staande poster. De jury: ‘Kleurig weergegeven vlaggen en ban de bomtekens met vredesduif rond de wereld.’
Fem tekende ‘heldere kleuren met landen als sterren en een regenboog op de wereld.’
De bibliotheek in Pijnacker hangt vol met de vredesposters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *