Fleur van der Sluis signeert haar debuut

Een droom komt uit voor de 25-jarige Fleur van der Sluis uit Pijnacker. Deze week debuteerde ze met haar eerste boek en dat is nog eens de eerste in een hele reeks ook. Fleur won vorig jaar een schrijfwedstrijd van uitgeverij Kluitman. Het moest in elk geval gaan over meidenvoetbal, omdat de uitgeverij daar een serie over wilde laten verschijnen. Deel 1 ligt er nu: “MO 13 – In de aanval!”. Zaterdagmiddag signeerde Fleur haar boek bij Van Atten in Pijnacker, de boekhandel waar ze zelf eerder heeft gewerkt.

Voor de signeersessie, buiten voor de deur tussen de buien door, was veel belangstelling: geregeld ontstonden er rijtjes van mensen die allemaal hun gekochte exemplaar door Fleur wilden laten tekenen. “Het is echt geweldig, die belangstelling!”, zei ze tussen enkele opdrachten en handtekeningen door.

Veel pit en humor

Voor de schrijfwedstrijd van de uitgeverij werden veertig inzendingen ingestuurd. Ook Fleur, die erg van schrijven houdt maar zelf niet eerder had gepubliceerd, leverde het eerste hoofdstuk en een samenvatting van haar boek in. De jury, gevormd door de redactie van voetbalmagazine Goal! en erejurylid Rocky Hehakaija, was er snel uit: de inzending van Fleur was zonder meer de winnaar. Uit het juryrapport: ‘In de aanval! is een verhaal met veel pit en humor en staat bol van spannend meidenvoetbal. De gebeurtenissen zijn voor een brede doelgroep herkenbaar. De jury was meteen benieuwd hoe het verhaal verder zou gaan.’

Het boek gaat over de 12-jarige Sara die bij de nieuwe vriend van haar moeder gaat wonen, in een suf dorp waar niet eens een meidenvoetbalteam is. Daarom richt ze er maar zelf een op, MO13, wat staat voor Meiden onder 13 jaar, maar dat gaat niet zonder vallen en opstaan.

Goed ingelezen

Fleur heeft zelf nooit gevoetbald, maar ze is liefhebber van sport in het algemeen en ze is erg actief in het freerunnen, als ‘vrouw in een echte mannensport’, zoals ze zelf zegt. “Ik heb me wel heel goed ingelezen in het meidenvoetbal, ook in contact met DSVP waar ze meerdere meidenteams hebben. Die hebben me goed geholpen. En ik heb er veel over gelezen, dus zo kwam ik er lekker in.”

Over de grote belangstelling bij de signeersessie is ze blij verrast. “Ja, waanzinnig, Het is echt een droom die uitkomt, één groot feest. Echt superleuk.”

En nu dus aan het werk voor deel 2 van de serie.

Geregeld ontstond er zaterdagmiddag een rij voor de deur van de boekhandel om het boek door de auteur te laten signeren.

MO13 – In de aanval! van Fleur van der Sluis (ISBN 9789020624991) is te koop bij boekhandel Van Atten en ook bij alle andere boekwinkels in Nederland. Het is ook online te bestellen. Het kost € 14,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.