Fonds 1818 blijft zwemlessen steunen

Zwemles blijft mogelijk voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.

De speciale regeling waardoor kinderen van 6 jaar en ouder uit een gezin met een laag inkomen in Pijnacker-Nootdorp toch zwemles kunnen krijgen, is verlengd tot in elk geval 31 juli 2018. Dat is mogelijk door samenwerking van het Fonds 1818 en het Jeugdsport- en Cultuurfonds. De bijdrage uit dat fonds van 225 euro voor de zwemlessen wordt door het Fonds 1818 verdubbeld.

Zwembad De Viergang garandeert dat de kinderen die van deze regeling gebruik maken, in elk geval hun A-diploma zullen halen. Les voor het B-diploma kan daarna worden gevolgd met een reguliere bijdrage uit het Jeugdsport- en Cultuurfonds.

Grens opgetrokken

In 2016 hebben 79 kinderen uit Pijnacker-Nootdorp van deze regeling gebruik gemaakt. Dat kunnen er dit schoolseizoen meer worden, want de gemeenteraad heeft in het kader van het armoedebeleid de grens opgetrokken van 110% naar 130% van het minimum inkomen. Hierdoor komen er dus meer kinderen in aanmerking voor de regeling.

Het college van B & W trekt eenmalig 5000 euro uit voor een pilot van het zwembad om via zwemclinics de zwemvaardigheid in kaart te brengen van leerlingen van groepen 7 en 8 in Pijnacker-Nootdorp. De gemeenteraad had daar eind juni in een motie om gevraagd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *