Forse nederlaag voor RKDEO-vrouwen

VOETBAL | De vrouwen van RKDEO namen het zondagmiddag op tegen de koploper uit de zondag 1e klasse C. Het team van trainer Wendy Rietveld ging naar Bussum om het daar op te nemen tegen SDO. Op sportpark De Kuil was het begin wervelend, want verdediger Michelle Oosterlaken schoot haar vrije trap net over in de eerste minuut van de wedstrijd. Twee minuten later viel de openingstreffer nadat RKDEO de bal niet goed wegwerkte en SDO op een 1-0 voorsprong kwam. In de tien minuten erna dacht SDO twee keer te hebben gescoord, maar er was beide keren sprake van buitenspel.

Daarna brak er een periode aan waarin RKDEO de betere was en kansen kreeg via Eline Letsch en Daniƫlla Meijer. Na een schot van de thuisploeg dat op de lat belandde, kreeg RKDEO drie kansen via Viviana Lacrum, maar die leverden geen doelpunten op. Vlak voor rust werd het nog 2-0 voor de thuisploeg. Na de hervatting begon de ploeg van Rietveld goed aan de tweede helft, maar het was SDO dat wist te scoren. Keepster Marieke van der Sman schoof de bal in de voeten bij de tegenstander, die het cadeautje uit kon pakken: 3-0. Tien minuten later werd het 3-1 nadat Eline Letsch Viviane Lacrum bediende en de bal tegen de touwen schoot.

RKDEO ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Lacum en Letsch maakten hun grote kansen niet af. In de 80e minuut werd het 4-1 en vlak voor tijd werd de eindstand bepaald op 5-1.

Hier vind je de overige uitslagen uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *