Foto, video en privacy

Er is veel te doen de laatste tijd over de privacy-problematiek op Facebook en andere sociale media. De aandacht daarvoor is goed. Pijnacker-Nootdorp Actueel houdt hier rekening mee. Aan foto’s en video-opnamen die op straat worden gemaakt, bij een evenement of een activiteit op school, is immers ook een privacy-element verbonden.

Dit nieuwsplatform is zich daarvan bewust. Bij opnamen op school of bij een verenigingsactiviteit waar kinderen bij betrokken zijn, vragen we altijd vooraf toestemming. Ook checken we of er in een groep of klas kinderen zijn waarvan de ouders geen toestemming geven voor zulke opnamen. Deze kids houden we uit beeld. Daarnaast fotograferen of filmen we zo min mogelijk kinderen alleen, maar bij voorkeur in groepjes. Bij kinderactiviteiten op straat en in de openbare ruimte opereren we hierin ook zo zorgvuldig mogelijk.  

De redactie van Pijnacker-Nootdorp Actueel is hierop aanspreekbaar, zeker als het om  kinderen en jongvolwassenen gaat. Komt u toch een foto of videobeeld van uzelf of van uw kind tegen dat u liever niet gepubliceerd had gezien, meld dit dan. We reageren door het beeld te verwijderen. Alleen op die manier blijft het mogelijk om leuke foto’s en video’s te publiceren van activiteiten in Pijnacker-Nootdorp. Uit de vele positieve reacties die daarop binnenkomen blijkt dat onze lezers dat immers op prijs stellen.