‘Fout maaien oorzaak van vissterfte’

Massale vissterfte door fout maaibeleid, zegt Loes Elshof.

Volgens Loes Elshof, inwoner van Pijnacker-Nootdorp en actief lid van de Algemene Waterschapspartij, is de massale vissterfte eind vorige maand in een brede sloot aan de Gaarderstraat en de Kerkstraat in Delfgauw het gevolg van wat zij een ‘maai-mislukking’ noemt: het maaien van de slootkanten op een verkeerd moment, zonder oog voor de ecologie.

Direct na het maaien was volgens Elshof het water van de sloot veranderd in een modderbad. “Vervolgens kwamen tientallen zeer grote en kleinere vissen naar adem happend naar de oppervlakte. Velen stierven kort hierna door gebrek aan zuurstof of werden al snel opgegeten”, schrijft ze in een persbericht. Vele kleine, maar ook tientallen grote, vele jaren oude vissen, werden het slachtoffer. Bij de maaiactie verdwenen ook vele tientallen bloeiende waterlelies.

Streng beleid

Elshof stelt dat het in de planning van de aannemer goed uitkwam om het werk nu te verrichten. “Een afweging zonder oog voor de ecologie. Dit terwijl de natuur in volle bloei is en vissen bovendien al last moeten hebben gehad van de warmte.”

Het lid van de Waterschapspartij vindt dat de gemeente een streng beleid zou moeten voeren in de richting van de aannemer. Volgens haar zou een boeteclausule voor dit soort ecologische missers op zijn plaats zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *