Francisca Ravestein: ‘We mogen weer!’

Mascha van Nieuwkerk en Jeff Heijne

In CulturA & Zo heeft burgemeester Francisca Ravestein vrijdagavond het weekeinde van het cultuurevenement ‘De Verbeelding’ geopend. Met een betoverend optreden van celliste Mascha van Nieuwkerk en flamengogitarist Jeff Heijne was hét culturele weekeinde in Pijnacker-Nootdorp officieel van start gegaan.

De zaal in CulturA & Zo was zeker niet vol, maar de mensen die er zaten genoten volop van het eerste echte optreden in het nieuwe culturele seizoen. “We mogen weer!”, was de geslaakte kreet door burgemeester Francisca Ravestein. Ze was duidelijk in haar nopjes met dit weekeinde. Tenslotte heeft de burgemeester cultuur in haar portefeuille en was en is zij een groot voorvechtster om dit van oorsprong Pijnackerse evenement ook in Nootdorp en Delfgauw te laten zien.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met de vele evenementen en het verwachte mooie weer veel bezoekers kunnen trekken op de verschillende locaties. Want ‘De Verbeelding’ groeit en groeit en laat ieder jaar weer een diversiteit zien aan optredens en exposities. Ik weet één ding zeker, ook dit jaar zal ik niet alles kunnen zien. Wel zoveel mogelijk. Volgend jaar zal ik wellicht in staat zijn om alles te zien wanneer ik geen burgemeester meer ben.” Vanaf 17 januari wordt de huidige burgemeester opgevolgd door de huidige wethouder in Rijswijk, Björn Lugthart.  

Staande ovatie

Het aanwezige publiek genoot volop van de opmerkelijke klanken van de cello en de flamengogitaar, een combinatie van muziekinstrumenten die erg goed werkte, getuige de staande ovatie die Mascha van Nieuwkerk en Jeff Heijne ten deel vielen na hun optreden.

Behalve betoverende klanken viel er nog meer opmerkelijk nieuws te noteren voor de cultuur in Pijnacker-Nootdorp. Burgemeester Ravestein vertelde dat de gemeenteraad in november een besluit zal nemen over de locatie van het nieuwe culturele centrum in Pijnacker. “Mooi dat dit nog in mijn ambtstermijn valt.” Verder riep ze alle culturele instellingen op om gebruik te maken van het reeds bestaande innovatiefonds voor cultuur. “Het is een fonds dat is opgesteld vlak voor de coronacrisis, waarmee we de cultuur een extra financieel zetje in de goede richting kunnen geven.”

Het aanwezige publiek genoot volop van de opmerkelijke combinatie van de cello en de flamengogitaar, getuige de staande ovatie die Mascha van Nieuwkerk en Jeff Heijne ten deel vielen na hun optreden.

, ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *