Garantie voor opbrengst van oud-papier

De gemeente garandeert de komende drie jaar de opbrengst van oud-papier voor verenigingen en instellingen.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp komt zijn belofte aan de verenigingen en instellingen na. Tot en met 2020 houden de clubs en organisaties gegarandeerd hun inkomsten, ook als er minder papier wordt ingeleverd omdat bewoners het vaker in de papierbakken van Avalex dumpen. Dankzij een garantieregeling krijgen de clubs in de komende drie jaar in elk geval de opbrengst die ze afgelopen jaar ook hadden.

Het inzamelen van oud-papier is doorgaans van groot belang voor de begrotingen van de clubs. Het gaat soms om grote bedragen. SV Nootdorp zamelt voor € 11.500 per jaar aan oud-papier in en RKDEO verdient er € 10.500 mee. Ook voor de tafeltennisvereniging Pijnacker, bewonersvereniging Koningshof, Oliveo, DSVP en korfbalclub Avanti gaat het om duizenden euro’s per jaar.

Meer grondstoffen

RKDEO zamelt naast het oud-papier ook textiel in. De gemeente wil het ook voor andere clubs en organisaties mogelijk maken om meer grondstoffen in te zamelen als extra opbrengst voor de clubkas.

De inzamelende verenigingen zien de laatste jaren een verschuiving van oud-papier naar karton. Kranten worden steeds minder gelezen, dus dat scheelt ook in de papieropbrengst. Maar mensen kopen wel steeds meer online, en dat levert dus meer  karton op, van de pakjes die thuis zijn bezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *