Geboortecijfer hoger dan verwacht

Op deze plek naast Het Nest in Keijzershof komt het nieuwe schoolgebouw.

Niet alleen de toename van het aantal woningen in de Pijnackerse wijk Keijzershof en in de nieuw te ontwikkelen wijken Tuindershof en De Scheg maken het nodig dat het aantal schoollokalen voor de basisscholen Keizerskroon en Vlinderboom fors wordt uitgebreid. Dat komt ook omdat er meer kinderen worden geboren dan verwacht.

In de jaren 2014 tot en met 2015 was rekening gehouden met een geboortecijfer van gemiddeld 250 kinderen per jaar, maar dat blijken er meer te zijn: gemiddeld 300 per jaar. Dat blijkt uit het voorstel voor uitbreiding van de schoollokalen, dat later deze maand wordt besproken door de gemeenteraad.

In totaal komen er in een nieuw schoolgebouw tegenover Het Nest 19 lokalen bij. De Keizerskroon krijgt straks 26 lokalen ter beschikking: tien meer dan nu. Na de piekjaren die worden verwacht blijft de school uiteindelijk stabiel op 23 lokalen. De Vlinderboom, die nu 15 lokalen heeft, groeit in de piekfase naar 18 lokalen. Uiteindelijk zijn voor deze school in de latere stabiele fase 16 lokalen nodig. Ook de kinderopvang krijgt meer lokalen. Nu huurt SkippyPepijn drie lokalen in het Nest. Dat worden er in de komende jaren zeven.

Kosten: 5,3 miljoen

De uitbreiding van het aantal schoollokalen is begroot op ruim 5,3 miljoen euro, blijkt uit het voorstel aan de raad. Daar komen nog wel de inrichtingskosten van de lokalen bij. Daarnaast schiet de gemeente er bijna 2 miljoen euro bij in omdat de grondopbrengst door de bouw van de nieuwe school lager is dan wanneer daar appartementen zouden worden gebouwd, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Voor deze appartementen wordt een andere locatie gezocht.

De bouw van het nieuwe schoolgebouw zal in 2020 beginnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *