Geen besluit over weren van Schouten

Er is geen sprake van dat het gemeentebestuur van Pijnacker-Nootdorp een besluit heeft genomen dat bouwbedrijf Schouten niet meer welkom is in de gemeente. Dat zegt een woordvoerder op het gemeentekantoor naar aanleiding van berichten van de afgelopen dagen in verschillende media.

Daarin werd gemeld dat besloten zou zijn dat het bedrijf uit Pijnacker-Nootdorp wordt geweerd. Wel meldt de woordvoerder dat het ‘op dit moment niet voor de hand ligt dat wij afspraken over nieuwe ontwikkelingen in onze gemeente met Schouten zullen maken’.

Het college betreurt de opgelopen vertragingen in de bouwprojecten van Schouten zeer. “Wij hebben ons binnen de mogelijkheden die wij hebben in de afgelopen periode ingespannen om de belangen van onze (toekomstige) inwoners te behartigen in de richting van Schouten en zullen dat blijven doen”, aldus de verklaring.

Geldgebrek

Door een gebrek aan liquide middelen kampt Schouten met grote problemen bij bouwprojecten binnen Pijnacker-Nootdorp en daarbuiten. Daarom was al eerder besloten dat het bedrijf bij nieuwe fasen in de wijk Ackerswoude nog wel als mede-ontwikkelaar zal optreden, maar de feitelijke bouw wordt door andere aannemers gedaan. Daarmee wordt voorkomen dat ook bij die bouwprojecten vertragingen ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *