Geen geld voor 22 parkeerplaatsen

Volgens gesprekken met de wijkvereniging hebben de bridgeclubs niet voldoende geld om de vereiste 22 parkeerplaatsen rond het gebouw aan te leggen.

De bridgeverenigingen die samen in een nieuwe stichting het voormalige rouwcentrum aan de Thorbeckelaan willen kopen, hebben er straks geen geld voor om de 22 parkeerplaatsen aan te leggen die rond het gebouw zouden moeten komen. In een gesprek met de wijkvereniging Pijnacker-Noord hebben ze aangegeven dat ze op basis van de gemeentegarantie slechts de helft van dat aantal kunnen realiseren.

De wijkvereniging vindt dit een slecht signaal naar de omwonenden, die zich toch al zorgen maken over parkeeroverlast door de komst van de bridgers. Volgens de vereniging zou de gemeentegarantie moeten worden verhoogd, of de gemeente moet zelf een bijdrage leveren in de aanleg van de parkeervoorzieningen.

De grootste parkeerproblemen zijn te verwachten op drie of vier avonden  per week. Uit gesprekken met de bridgeverenigingen zou blijken dat er dan sprake is van 40 tot 60 auto’s per avond. Die moeten ergens in de Staatsliedenbuurt worden geparkeerd van zeven uur ’s avonds tot na middernacht, aldus de wijkvereniging.

Dwingende eisen

In een brief aan het college en de gemeenteraad dringt de wijkvereniging er op aan dat in de exploitatievergunning dwingende eisen worden opgenomen dat de verenigingen optreden tegen bezoekers die de regels aan hun laars lappen. Ook vindt de vereniging dat de gemeenteraad pas akkoord mag gaan met het verlenen van de gemeentegarantie, als de afspraken over parkeren duidelijk zijn vastgelegd.

Die afspraken moeten de omwonenden de zekerheid geven dat de bridgeclub er verantwoordelijk voor is dat hun leden er steeds op wijzen geen parkeeroverlast te veroorzaken. De bridgeclubs moeten daarvoor duidelijk aangeven dat er beperkte parkeerruimte is en waar niet geparkeerd kan worden en waar eventueel wel”, aldus de wijkvereniging.

Te gemakkelijk

Ook wijkbewoner Walter van den Bogaert heeft in een brief aan de gemeenteraad laten weten zich zorgen te maken. Hij vindt dat zowel de gemeente als de toekomstige gebruikers van het gebouw te gemakkelijk over de parkeeroverlast denken. 

Van den Bogaert: “Om bezoekers ver van het gebouw te laten parkeren en dit jaren vol te houden vergt handhaving en discipline. Hoe gaat de gemeente een afspraak vastleggen en handhaven?” Uit contacten met de omwonenden constateert hij dat niemand tegen de bridgeverenigingen is, maar iedereen is tegen parkeeroverlast. “Parkeeroverlast leidt onherroepelijk tot vermindering van draagvlak naar de bridgeverenigingen toe”, schrijft hij.

 

Een opmerking bij " Geen geld voor 22 parkeerplaatsen"
  1. Wij willen als Pijnacker Noord Samen ons inzetten wijk Noord sterker te maken op sociaal gebied , qua zelfredzaamheid en hierdoor mogelijk economisch. Dit door verbinding en samenwerking van organisaties om gezamenlijk de bewoners te verbinden. Het gevolg is een gezellige wijk, een veilige wijk waar de buurtbewoners gexamenlijk zorg voor dragen. Een wijk waar oude mensen graag wonen en waar we onze kinderen graag zien opgroeien. We hebben een wijkgebouw nodig als we dit willen bereiken.
    Wanneer we gebruik kunnen maken met de wijkvereniging en andere organisaties van dit gebouw moet dat geld toch op te lossen zijn? Ik zie kansen voor de Gemeente en voor Rondom Wonen en voor subsidies op projectplannen. Ehh.. als de bridgeclubs dat ook een goed plan vinden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *