Geen hogere huren voor sportclubs

De kunstgrasvelden worden in Pijnacker-Nootdorp versneld vervangen.

De forse investeringen die de gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat doen voor de buitensport zullen er beslist niet toe leiden dat de verenigingen in de toekomst meer geld op tafel moeten leggen voor de huur van de accommodaties.

Die nadrukkelijke toezegging deed wethouder Peter Hennevanger (sport) donderdagavond in de oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad.

Pijnacker-Nootdorp investeert de komende jaren fors in de sportaccommodaties, onder andere door het eerder vervangen van de kunstgrasvelden. Ook is er meer geld nodig voor de zogenaamde infill in die velden (ander, maar duurder materiaal dan de huidige vermalen autobanden) en voor de recycling van het oude kunstgras.

Verkeerde uitleg

Raadslid Bernard Minderhoud (Gemeentebelangen) kaartte de zaak aan met de opmerking dat zijn fractie scherp in de gaten blijft houden dat de kosten voor de verenigingen niet zullen stijgen. Hennevanger verweet hem later in het debat dat hij daarmee bij de sportverenigingen onnodig onrust veroorzaakte, maar dat vond Minderhoud een volkomen verkeerde uitleg van zijn betoog.

Dat er de komende jaren veel extra geld naar de sport zal gaan noemde Hennevanger ‘een meloen die we moeten slikken’, maar hij vond ook dat er een belangrijk signaal aan de sportverenigingen mee wordt afgegeven: “We vinden sport in onze gemeente heel belangrijk.”

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *