Geen les, maar bezoekadres

Jongeren bezoeken senioren in het kader van NL Doet.

Dertig jongeren uit Pijnacker-Nootdorp hebben zich aangemeld om op vrijdag 15 maart, de dag van de landelijke staking in het onderwijs, in plaats van lessen te volgen op bezoek te gaan bij ouderen thuis en in zorgcentra. Young Connection speelt daarmee handig in op NL Doet, de jaarlijkse vrijwilligersactie die dat weekend wordt gehouden.

Onder het motto ‘Geen les, maar bezoekadres’ had Young Connection de actie aangemeld bij NL Doet. De actie is goed aangeslagen, laat Joyce de Haan van de jongerenorganisatie weten. “We gaan in ieder geval aan de slag in het Huis van Rie, Bij Pieter van Foreest en bij Ipse de Bruggen, Ook gaan de jongeren verschillende ouderen in Pijnacker-Nootdorp thuis bezoeken.”

Er zijn voor de zoekactie inmiddels zoveel aanmeldingen, dat het niet meer mogelijk is om mee te doen. “We zitten bomvol!”, zegt Joyce. Maar er zijn nog allerlei andere klussen in Pijnacker-Nootdorp die in het kader van NL doet kunnen worden gedaan. Een goed overzicht is te vinden op de website van het Bureau Vrijwilligerswerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *