Geen loden leidingen op scholen

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp hoeven zich geen zorgen te maken dat hun kinderen op scholen in de gemeente water drinken uit loden leidingen. Die zijn er namelijk niet, meldt de gemeente. Ook in gemeentelijke gebouwen komen geen loden waterleidingen voor.

Het CDA had naar aanleiding van onrust op verschillende plaatsen in het land over het gevaar van loden leidingen gevraagd hoe het daarmee is gesteld in Pijnacker-Nootdorp. Die mochten vanaf 1960 niet meer worden gebruikt, en er is maar één schoolgebouw dat voor die datum is gebouwd. Bij deze school is al eerder onderzoek gedaan,en toen zijn er geen loden leidingen aangetroffen.

Zelf verantwoordelijk

Het CDA had aan het college van B & W gevraagd of dit voornemens was om huizen van voor 1960 te controleren op de aanwezigheid van zulke leidingen, maar dat zijn B & W niet van plan. Voor eventueel onderzoek daarnaar zijn de eigenaren zelf verantwoordelijk.

Bij de gemeente zijn geen meldingen binnengekomen van bewoners die bang zijn dat ze lood in hun drinkwater hebben. Ook van meldingen bij de corporaties is niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *