Geen Manhattan in Tuindershof

Aan weerszijden van de Tuindersweg wordt vanaf eind 2019 de nieuwe woonwijk Tuindershof gebouwd, 

In de nieuwe woonwijk Tuindershof in Pijnacker komt zeker geen hoogbouw. “Geen Manhattan in Tuindershof”, zei wethouder Frank van Kuppeveld donderdagavond tijdens de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad.

Aanleiding was een vraag van Jolanda van Leeuwen (Eerlijk Alternatief) bij het bespreken van de gebiedsvisie voor de nieuwe wijk. Zij had gewezen op de tendens om steden steeds meer te verdichten en om hoger te bouwen. Volgens de gebiedsvisie kunnen in Tuindershof er op enkele plekken appartementen van maximaal vier hoog komen. Van Leeuwen wilde weten of er geen aanleiding is om daar hoger te bouwen.

Van Kuppeveld ziet daar weinig in. Hoogbouw in de wijk zou erg detoneren met de lintbebouwing van de Overgauwseweg, vindt het college.

Tiny houses

Geen hoogbouw dus, maar ook geen kleinbouw. In de nieuwe wijk komen geen tiny houses, zei de wethouder naar aanleiding van een vraag van Annemieke Hulsbergen (Partij voor de Dieren). De raad had onlangs als wens uitgesproken dat naar de mogelijkheden voor zulke kleine huizen moet worden gekeken en dat gebeurt ook, zei Van Kuppeveld, maar nog niet in Tuindershof.

Daar is in de nieuwe wijk geen ruimte voor, aldus de wethouder.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *