Geen restaurants P-N onder toezicht

456 restaurants stonden ins 2017 onder verscherpt toezicht van de NVWA.

In Pijnacker-Nootdorp kun je gerust buiten de deur gaan eten. Bij de 456 horecazaken die in 2017 door de Nederlandse Voedsel en Waterautoriteit onder verscherpt toezicht zijn geplaatst, zijn geen bedrijven uit een van de drie kernen van de gemeente. Dat blijkt uit het overzicht dat is gepubliceerd door RTL Nieuws.

De onderzoeksredactie van RTL vroeg bij de NVWA de inspectierapporten op van horecazaken die in twee jaar tijd minimaal drie maal waren beboet omdat ze de hygiene niet op orde hadden. Het kostte veel tijd en moeite om die gegevens, met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur, boven water te krijgen. Daarom is het overzicht dus niet heel actueel, maar het geeft wel een beeld van de situatie bij een aantal van de Nederlandse horecabedrijven.

Delft

In de omgeving van Pijnacker-Nootdorp worden alleen enkele horecabedrijven in Delft genoemd die in 2017 onder verscherpt toezicht stonden. Ook stonden enkele bedrijven in Zoetermeer en Berkel en Rodenrijs op de lijst. Het overzicht is hier te vinden.

Bij sommige van de restaurants op de lijst met verscherpt toezicht was het in 2017 grondig mis. De inspecteurs troffen daar bijvoorbeeld kakkerlakken en muizenkeutels aan, of bedorven en onvoldoende gekoeld voedsel.

Het aantal restaurants op de lijst valt percentagegewijs overigens mee. Volgens het jaarlijkse Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd waren er in 2018 55.000 horecabedrijven in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *