Geen uitstel van besluit keervoorziening

Ook bij de Polderwewg heeft men last van het geluid van de Randstadrail. Maar voor maatregelen op die plek wil de MRDH niet betalen.

Het besluit in de bestuurscommissie van de MRDH over de aanleg van een keervoorziening voor de Randstadrail in Pijnacker gaat volgende week gewoon door. Het verzoek van B & W van Pijnacker-Nootdorp om dit besluit uit te stellen heeft niet geholpen. Dat liet wethouder Piet Melzer donderdagavond weten in de oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad. Pijnacker-Nootdorp voelt zich overvallen door die snelle besluitvorming.

Het gemeentebestuur wilde alleen instemmen met de keervoorziening, ter hoogte van de wijk Koningshof, als er over de gehele route langs de E-lijn geluidwerende maatregelen komen. De vervoersautoriteit MRDH wil die maatregelen echter niet betalen, omdat de geluidoverlast van de Randstadrail binnen de wettelijke vormen blijft. 

Niet geblokkeerd

Donderdagavond bleek dat de gemeenteraad zich daar mokkend bij zal neerleggen. De fracties vinden de verhoging van de frequentie van de E-lijn richting Rotterdam belangrijk. Daarom wordt de keervoorziening niet geblokkeerd. Fractievoorzitter Jense van de VVD vond dat Pijnacker-Nootdorp dan maar moet onderzoeken wat de gemeente zelf voor maatregelen langs de lijn kan nemen, ook met het oog op de verdere frequentieverhoging in de toekomst. En daar waren de meeste fracties het wel mee eens. Jan Nederveen (GroenLinks): “We willen de geluidshinder oplossen. Als de MRDH dat niet wil betalen, dan moeten we daar toch maar zelf geld voor uittrekken.”

De MRDH betaalt wel voor de bouw van geluidschermen rond de locatie van de keervoorziening. De vervoersautoriteit trekt daar bijna een miljoen euro voor uit. Maar maatregelen op andere plekken langs de route zal de gemeente dus zelf moeten betalen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *