Gehaakte lapjes stromen weer binnen

Oscar de Bruijn heeft al genoeg gehaakte lapjes binnen om er een soort koningsmantel van te kunnen maken. (Foto: Bart Planken)

Vorig jaar stond in de decembermaand de grootste gehaakte kerstboom ter wereld op het Raadhuisplein, dit jaar wordt het een enorm gehaakt kado. Daar zijn zeker drieduizend gehaakte lapjes voor nodig en die stromen al binnen bij hobbywinkel Pera & Pasha in het Emmapark in Pijnacker. Mede-eigenaar Oscar de Bruijn is net als vorig jaar initiatiefnemer.

De Bruijn deed onder de vaste klanten van zijn winkel en andere mensen via Facebook een oproep om zoveel mogelijk van die lapjes te haken van oude restjes wol, als het tenminste rode wol is. Die vraag was niet aan dovemansoren gericht, want inmiddels zijn tientallen mensen aan het haken geslagen. Wie nog mee wil doen kan de lapjes, die 20 bij 20 centimeter groot moeten zijn, nog bij de winkel inleveren.

De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar de stichting Het Vergeten Kind. Wie de actie wil steunen kan virtueel een of meerdere van die lapjes kopen voor minimaal een euro per stuk. Doneren kan via deze link.

Het gehaakte rode decemberkado wordt op 19 november op het Raadhuisplein opgebouwd en mooi uitgelicht. Het blijft daar tot eind december staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *