Gekwalificeerd personeel slecht te vinden

De leegstand in de winkelcentra in Pijnacker en Nootdorp is momenteel het laagst van de regio Haaglanden.

Pijnacker-Nootdorp heeft de laatste jaren een sterke groei in werkgelegenheid doorgemaakt, maar het is moeilijk om aan personeel te komen. Uit een peiling onder ondernemers in de gemeente die begin dit jaar is gehouden blijkt dat een derde van de respondenten nu al problemen ondervindt bij het vinden van gekwalificeerd personeel of dat in de toekomst te verwachten. De glastuinbouw ondervindt de meeste problemen om aan goed personeel te komen.

Uit de peiling onder ondernemers en uit de economische conferentie die de gemeente in mei hield, blijkt dat ondernemers over het algemeen tevreden zijn met het ondernemersklimaat in Pijnacker-Nootdorp. Wel vinden ze dat de dienstverlening vanuit de gemeente beter kan.

Leegstand

Over de resultaten van de peiling en de economische conferentie heeft het college een informatienota naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin is te vinden dat de winkelcentra Pijnacker-centrum en Parade in Nootdorp het laagste percentage leegstand van de regio Haaglanden hebben. Per 1 januari is er sprake van een leegstand van het winkelvloeroppervlak van 3,46%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *