Gemeente betaalt mee met zorgpolis

In samenwerking met DSW is er ook volgend jaar weer een gemeentepolis.

Inwoners met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm kunnen ook volgend jaar weer gebruik maken van de zogenaamde gemeentepolis. Bij deze zorgverzekering van DSW zijn aanvullende pakketten mogelijk, waaruit bijvoorbeeld brillen en andere hulpmiddelen worden vergoed. Omdat de gemeente acht euro per maand bijpast, zijn deze aanvullende pakketten goedkoper dan als je ze zelf afsluit.

Ook al is de besparing relatief klein, toch is de gemeentepolis in Pijnacker-Nootdorp onder mensen met een laag inkomen in toenemende mate populair. In 2017, toen de polis voor het eerst werd aangeboden, namen er nog maar 70 inwoners aan deel, maar dit jaar waren dat er in onze gemeente al 481.

Zorgverzekeraar DSW houdt samen met de gemeente twee informatiebijeenkomsten over de gemeentepolis. Die zijn op donderdag 6 december van 18 tot 20 uur en donderdag 20 december van 14 tot 16 uur. Op woensdag is ook informatie te krijgen in een rijdend kantoor van DSW. Tijden en locaties zijn te vinden op deze webpagina.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *