Gemeente haalt kerstbomen op

Medewerkers van de gemeente beginnen deze week met het ophalen van kerstbomen in Pijnacker-Nootdorp. Die worden op een centrale plaats versnipperd. De inwoners zijn opgeroepen om de bomen niet in ondergrondse containers te stoppen en ook niet in de gft-bak. De hars in de bomen is schadelijk voor de compostering van het groenafval.

In voorgaande jaren hield de gemeente op veel plekken inzamelingen van kerstbomen, waarbij voor elke ingeleverde boom vijftig cent werd uitbetaald. Vanwege corona wordt dat dit jaar niet gedaan.

De hele week rijden de ophaalwagens rond in de verschillende kernen. De gemeente vraagt om de kerstboom buiten te leggen op een plek die goed bereikbaar is voor de vrachtauto’s, bijvoorbeeld bij de locaties van de minicontainers of de ondergrondse containers. Maar niet op de metalen plaat rond de ondergrondse containers, want dan kunnen die niet meer gemakkelijk worden geleegd.

Zelf afgeven van bomen kan op twee plaatsen: bij het afvalbrengstation in Nootdorp en bij de gemeentewerf aan de Ambachtsweg in Pijnacker. Geld krijg je er dan niet voor.

2 reacties op “Gemeente haalt kerstbomen op”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *