Gemeente houdt Dobbeplas nog dicht

Zo ziet het er doorgaans uit bij zomers weer op de speelweides rond de Dobbeplas. Deze drukte is voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp nu toch nog een schrikbeeld.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp durft het nog niet aan om de strandjes en speelweides van de Dobbeplas open te stellen. Vanwege het mooie weer is de angst dat er in het Pinksterweekend teveel mensen naar de plas komen en dat daardoor een risico zou ontstaan op verspreiding van het covid-19 virus.

Het strand en de speelweides zijn daarom nog afgesloten. De parkeerplaatsen rond de Dobbeplas zijn wel open en wandelen in het gebied is dus wel toegestaan. Ook het hondenbos is bereikbaar.

Een opmerking bij " Gemeente houdt Dobbeplas nog dicht"
  1. Voor een goede spreiding van de mensen die het water opzoeken bij warm weer, zou de Dobbeplas juist open moeten blijven. Het Delftse Hout is ook open en mensen die anders naar de Dobbeplas zouden gaan, wijken nu mogelijk uit naar het Delftse Hout, wat daar weer eerder tot teveel drukte kan leiden.
    In plaats van afsluiten, probeert Delft alles goed te laten verlopen voor iedereen. De gemeente is zelfs in gesprek met het Hoogheemraadschap om te kijken of er nog extra zwemplekken kunnen worden aangewezen zodat de bezoekers nog beter gespreid worden en mensen toch veilig kunnen zwemmen.
    De Dobbeplas afsluiten is dan natuurlijk geen goed idee. Over het algemeen is het bij de Dobbeplas zelden zo druk dat je niet voldoende afstand kan houden tot elkaar. En de wetenschap is het erover eens dat het risico op besmetting buiten bij mooi weer erg klein is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *