Gemeente krijgt minder geld van het Rijk

Pijnacker-Nootdorp krijgt minder geld van het Rijk dan waar op was gerekend, vertelde wethouder Hennevanger donderdagavond.

Een fikse tegenvaller voor Pijnacker-Nootdorp. In de jaren tot 2022 krijgt de gemeente drie miljoen euro minder uit het gemeentefonds dan waar tot nu toe op was gerekend. Voor de begroting van volgend jaar scheelt dat al 1,5 miljoen euro. Dat slechte nieuws bracht wethouder Peter Hennevanger (Financiën) donderdagavond in de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad.

De lagere uitkering van het Rijk blijkt uit de zogenaamde meicirculaire van de rijksoverheid. Hiermee kon nog geen rekening worden gehouden bij het opstellen van de financiële kadernota, die donderdagavond door de raad werd besproken.

Hennevanger zei dat samen met de ambtelijke staf wordt bekeken wat precies de gevolgen voor de begroting voor de komende jaren zal zijn. Daarover zal de gemeenteraad zo snel mogelijk worden geïnformeerd. Hij voegde er wel aan toe dat het op het gemeentekantoor een ‘chagrijnige dag’ was nadat de meicirculaire was binnengekomen.

De tegenvaller kan als gevolg hebben dat de gemeenteraad minder geld te besteden heeft voor nieuw beleid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *