Gemeente lakt naam wethouder zwart

De gemeente hanteert tegenwoordig in verband met de privacyregels geregeld de zwarte viltstift bij de publicatie van brieven aan de gemeenteraad en in zienswijzen die zijn ingediend tijdens de participatie door bewoners. Maar bij een zienswijze die aan de raad is gestuurd rond de nieuwe onderwijscluster op de Groen van Prinstererlaan in Pijnacker is een ambtenaar een tikje uit de bocht gevlogen door wat al te driftig namen weg te lakken.

De naam van een onderzoeksbureau dat in opdracht van de gemeente de verkeerssituatie heeft onderzocht is zwart gemaakt en zelfs de naam van de wethouder van Onderwijs die in de zienswijze wordt genoemd is voortvarend weggelakt. Ook de foto van de wethouder, waarvan wij wel durven onthullen dat het gaat om Peter Hennevanger, is in het stuk aan de raad helemaal zwart gemaakt.

Een woordvoerder op het gemeentehuis meldt desgevraagd dat het teveel weglakken in dit specifieke geval te maken blijkt te hebben met de snelheid van aanleveren en publiceren van de zienswijze. ‘We gaan intern beter afstemmen wat wel en niet geanonimiseerd moet worden”, aldus de reactie van de gemeente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *