Gemeente legt regels nog eens uit

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft gemerkt dat de vuurwerkregels voor de komende jaarwisseling niet voor iedereen duidelijk zijn. Daarom heeft men op het gemeentekantoor nog eens uitgelegd hoe het zit. Voor de komende jaarwisseling geldt dat al het knalvuurwerk, vuurpijlen en siervuurwerk verboden zijn. Ook de verkoop en het vervoer vallen onder het verbod.

Klein vuurwerk zoals sterretjes, knalerwten en Bengaals vuur mogen wel. Dat geldt ook voor ander vuurwerk in de zogenaamde F1-categorie. Het mag alleen worden afgestoken door personen vanaf 12 jaar.

Het verbod van het ‘gewone’ vuurwerk is voor de komende jaarwisseling door de rijksoverheid afgekondigd vanwege de coronacrisis en de druk op de gezondheidszorg.

Permanent verboden

Knalvuurwerk en vuurpijlen mogen ook in de komende jaren niet meer worden verkocht en gebruikt. Dit vuurwerk is dus permanent verboden. Het kabinet had al eerder besloten dat in de toekomst alleen nog maar siervuurwerk mag worden afgestoken. Maar voor oud en nieuw van dit jaar is zelfs dat siervuurwerk dus verboden.

In de buitengebieden van Pijnacker-Nootdorp is onder bepaalde voorwaarden nog wel het traditionele carbidschieten toegestaan. Maar dat mag alleen op 31 december overdag en uitsluitend door mensen die dat uiterlijk afgelopen weekend bij de gemeente hadden gemeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *