Gemeente P-N lid van NVVK

Wethouder Van de Gevel kreeg het NVVK-certificaat digitaal uitgereikt.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is toegetreden tot de branchevereniging voor schuldhulpverlening NVVK. Dit instituut functioneert als kwaliteitsorgaan op het gebied van schuldhulp, sociaal bankieren en bewindvoering. Wethouder Hanneke van de Gevel kreeg vorige week tijdens een videogesprek met een van de bestuursleden van de NVVK digitaal het certificaat overhandigd.

Aan de certificatie ging een uitgebreide toets vooraf die bestaat uit 16 modules, gekoppeld aan drie gedragscodes. De gemeente heeft de audit hiervoor in korte tijd doorlopen.

Voorheen werd de schuldhulpverlening uitgevoerd door de gemeente Zoetermeer. Pijnacker-Nootdorp besloot vorig jaar om de schuldhulpverlening in eigen hand te nemen, omdat de gemeente zijn eigen inwoners kent en ook beter kan kijken naar de vraag waarom iemand in financiële problemen is gekomen. Veelal spelen er ook andere problemen in een gezin, die integraal kunnen worden aangepakt.

Vroeg Eropaf

De gemeente legt de focus niet alleen op het saneren van schulden van inwoners, maar ook op het voorkomen ervan. Pijnacker-Nootdorp sloot zich daarom met een proef van een jaar aan bij het project Vroeg Eropaf, dat bedoeld is om snel hulp te kunnen bieden bij betalingsachterstanden. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met woningcorporaties, energieleveranciers en zorgverzekeraars.

 1. Lijkt me logisch problemen via korte en overzichtelijke lijnen proberen op te lossen. Mooi binnen gehaald Hanneke.
  Neem niet te veel hooi op je vork, maar
  Ik heb er vertrouwen in

 2. Goed werk, Hanneke.
  Dit zouden meer gemeentes moeten doen.

  Ik hoop dat jullie veel mensen kunnen gaan helpen voordat de problemen te groot en onoverzichtelijk worden.

  Succes gewenst aan de mensen die op deze nieuwe wijze aan het werk gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *