Gemeente wil horeca helpen waar ’t kan

Wethouder Ilona Jense per video in gesprek met horecaondernemers.

De horeca-ondernemers in Pijnacker-Nootdorp laten het hoofd niet hangen. Ze zijn strijdbaar en ze zijn vast van plan om weer volop aan de slag te gaan zodra ze hun bedrijven weer mogen openen. Dat is de indruk die wethouder Ilona Jense (economische zaken) donderdagmiddag overhield aan het videogesprek, dat ze met een aantal van de ondernemers had.

Het plan om de digitale conferentie met de horeca te beleggen was pas enkele dagen geleden bij haar opgekomen, vertelt Jense. “Ik vind het belangrijk om nauw contact met de ondernemers te onderhouden, om te horen waar de zorgen en de pijn zitten. En vooral om te vernemen wat ze van ons als gemeente nodig hebben als ze straks weer met allerlei beperkingen open kunnen.”

Terrasbeleid

Een concrete behoefte kwam direct naar voren tijdens het videogesprek. Bijna alle ondernemers lieten weten dat het goed zou zijn als de gemeente het terrasbeleid wil aanpassen, of op zijn minst bereid is om soepel om te gaan met de ruimte die nodig is om straks op anderhalve meter afstand gasten te kunnen ontvangen. Jense is zeker bereid om de ondernemers daarin tegemoet te komen. “Ik ga in het college bespreken hoe we de terrasvergunningen daaraan kunnen aanpassen.”

Het video-overleg werd door de ondernemers op prijs gesteld, zegt Jense, ook al kunnen nog geen concrete stappen worden gezet zo lang niet duidelijk is hoe de coronacrisis zich verder ontwikkelt. “Maar het is goed om nu al met elkaar te overleggen en we gaan dat zeker nog een keer doen als bekend is wanneer de horeca weer open mag. Als we vroegtijdig weten waar de ondernemers behoefte aan hebben en hoe we ze als gemeente kunnen ondersteunen, dan kunnen we daar straks heel snel op anticiperen. We hebben in elk geval korte lijntjes.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *