Gemeentebelangen wil inzage in contract met ABB

Ina Mantjes: precaire verhouding met ABB.

De fractie van Gemeentebelangen in Pijnacker-Nootdorp wil inzage in het conceptcontract, dat het college van B & W wil sluiten met projectontwikkelaar ABB over de ontwikkeling van Pijnacker-Centrum. Ook wil de fractie dat de gemeenteraad de kans krijgt om over deze overeenkomst eventuele wensen en bedenkingen kenbaar te maken.

In een brief aan het college van B & W laat fractievoorzitter Ina Mantjes weten dat haar fractie de verzekering wil dat het contract met ABB niet wordt getekend voor de gemeenteraad het bestemmingsplan voor Pijnacker-Centrum heeft vastgesteld. Dat gebeurt in de besluitvormende raadsvergadering aan het eind van deze maand.

Inzage in het conceptcontract is volgens Mantjes van belang ‘gezien de precaire verhouding met ABB’.

Juridische stappen

De projectontwikkelaar had al eerder kenbaar gemaakt er vanuit te gaan dat de gemeenteraad geen roet meer in het eten gooit rond de ontwikkeling van de Rabolocatie in het centrum van Pijnacker. Anders zou ABB bereid zijn om juridische stappen tegen de gemeente te nemen. Deze uitspraak was bij Gemeentebelangen flink in het verkeerde keelgat geschoten.

Lees ook: Cruciale weken voor Pijnacker-Centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *