Gemeenteraad thuis beter te volgen

De audiovisuele apparatuur in de raadzaal is vernieuwd. Daardoor is thuis met een betere beeldkwaliteit mee te kijken naar de vergaderingen.

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp en andere belangstellenden die thuis willen meekijken met vergaderingen van de gemeenteraad, krijgen sinds donderdag een veel betere beeldkwaliteit op hun iPad of laptop. Dat is een gevolg van de vervanging van de audiovisuele apparatuur in de raadzaal.

Ook in de raadzaal zelf is de vergadering te volgen via een groter en scherper beeld, dat wordt vertoond op negen aan elkaar gekoppelde beeldschermen. Een nadelig effect is dat het beeld niet helemaal synchroon loopt met de sprekers in de zaal. Wie thuis naar de vergaderingen kijkt, zal van die kleine vertraging natuurlijk niets merken, maar in de raadzaal zelf is dat wel wat hinderlijk zichtbaar. Met de oude apparatuur was dat niet het geval.

De live registraties van de raadsvergaderingen zijn te bekijken via de website van de gemeente. Vergaderingen zijn op die pagina ook later terug te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *