Gemeenteraad vergadert in Delfgauw

Donderdag vergadert de raad in het kerkelijk centrum in Delfgauw. Jammer genoeg is de gemeente vergeten dat op tijd aan te kondigen.

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp komt donderdagavond bijeen op een bijzondere locatie: in het kerkelijk centrum in Delfgauw. De raad bespreekt dan de zogenaamde startnotitie, waarin afspraken zijn vastgelegd over de nieuwe Woonvisie die de gemeente gaat opstellen. Ook is er een presentatie over de economie van Pijnacker-Nootdorp en wordt gesproken over de nieuwe Economische visie die er moet komen.

De gemeenteraad had afgesproken dat de beeld- en oordeelsvorming over deze onderwerpen op een andere manier dan tijdens een gewone raadsvergadering zou worden gedaan, ‘vormvrij en inhoudelijk’. Daarom worden de presentaties onder meer met een ‘metrimeter’ gedaan: een interactieve vorm van presenteren waarbij deelnemers en toehoorders via een digitaal stemsysteem hun mening kenbaar kunnen maken.

Om de andere vorm van de raadsvergadering te benadrukken is er dus ook voor gekozen om de bijeenkomst niet in de raadzaal te doen, maar op locatie in Delfgauw.

Misverstand

Of deze nieuwe vorm er toe zal bijdragen dat er veel inwoners op afkomen die de nieuwe manier van vergaderen willen meemaken valt nog te bezien. De gemeente was ‘door een vervelend misverstand’, aldus een woordvoerder, vergeten om aan te kondigen dat de bijeenkomst morgenavond in Delfgauw plaatsvindt. Dat staat pas sinds vandaag vermeld bij de agenda van de vergadering.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *