Geslaagd Kersttoernooi bij DSVP

De laatste wedstrijd in het zaaltoernooi was zaterdagmiddag tussen teams van DSVP en Oliveo.

De Pijnackerse voetbalvereniging DSVO sloot zaterdagmiddag het 36e Kersttoernooi voor jeugdteams af. Dat begon in het weekend voor Kerstmis, en ook deze week waren er wedstrijden, op donderdag en vrijdag zelfs zowel ’s morgens als ’s middags en ’s avonds.

Het traditionele zaaltoernooi is elk jaar voor alle jeugdelftallen, vanaf de F’jes tot en met de C-teams. Verschillende verenigingen uit de regio namen deel, al merkt organisator Peter van Meurs wel dat het de laatste jaren lastiger wordt om clubs te interesseren voor een dergelijk toernooi. “We zien het zelf binnen de vereniging ook: er zijn best nog zat jongens en meiden die willen voetballen, maar je merkt dat er ook allerlei andere activiteiten zijn, dus voetbal komt niet altijd meer op de eerste plaats. Dat was vroeger anders: toen was voetbal het enige dat je had.”

Minder belangrijk

Ook speelt volgens Peet mee dat er tegenwoordig geen lange winterstops meer zijn, omdat door het spelen op kunstgras er maar weinig wedstrijden meer worden afgelast. “Voorheen waren de zaaltoernooien in de winter erg populair omdat iedereen toch wilde blijven voetballen. Tegenwoordig kun je op kunstgras ook in de winter gewoon doorspelen, dus de zaaltoernooien zijn minder belangrijk geworden.”

Toch was ook het zaaltoernooi van DSVP dit jaar weer een succes, ook al zijn er geen bekers meer te winnen, maar wel lekkere taarten voor de elftallen die in elk toernooitje als derde, tweede en eerste eindigen. Ze kregen er meteen vorkjes en servetjes bij, dus die taarten werden meteen opgepeuzeld.

De doelman wist tijdens de laatste wedstrijd aardig wat ballen te stoppen, maar niet allemaal.
Een lekkere taart voor een van de winnaars, uit handen van toernooi-organisator Peet van Meurs.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *