Geslaagde rentree voor Frank van der Zwan

VOETBAL | Oliveo van trainer Edwin Vurens wilden zich zaterdagmiddag revancheren voor het verlies van vorige week tegen concurrent Graaf Willem II VAC (2-1). Het Haagse hvv RAS was de tegenstander op sportpark De Groene Wijdte. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van vrijwilliger Geert van Rheenen. Snel in de wedstrijd opende aanvaller Tim van Rheenen de score. Een kwartier later kreeg de thuisploeg een penalty toegekend, die werd benut door Van Rheenen, 2-0. De tegenstanders knipten even met hun ogen en toen konden ze weer de aftrap nemen, want een minuut later wist Laurens Huurman de 3-0 te maken. Binnen het half uur nog werd het zelfs 4-0, weer kreeg Oliveo een penalty en opnieuw wist aanvaller Van Rheenen de bal tegen de touwen te schieten.

Na rust liep de ploeg van Vurens nog verder uit, want via Leon Woutersen, Nick Toussaint en weer Laurens Huurman stond het na een tijdje 7-0. Het laatste doelpunt kwam op naam van Frank van der Zwan, de oud speler van onder andere Go Ahead Eagles en FC Utrecht keerde zaterdagmiddag na twee jaar blessureleed weer terug bij de wedstrijdselectie en wist ook gelijk te scoren en de eindstand te bepalen op 8-0.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 4e klasse E.

Invallers beslissend

SV Nootdorp ging zaterdagmiddag richting Amsterdam om het op sportpark Goed Genoeg op te nemen tegen AFC. De ploeg van trainer Marco Jalink begon goed aan de wedstrijd en kreeg genoeg kansen om de score te openen. Vooral via Mitchell Abdoel en Joey van Maaren werden de bezoekers gevaarlijk. Waar Nootdorp de kansen nog niet wist te benutten, werd AFC bij de eerste en beste kans wel doelrijk. Tegen de verhoudingen in stond het 1-0. Nootdorp had snel een antwoord, want gelijk na de aftrap lag de bal in het netje door spits Abdoel.

Ook na rust was het beeld hetzelfde: Nootdorp had de controle. Via Van Maaren werd het zelfs 1-2. Na dat doelpunt brak er een fase aan dat AFC het betere van het spel had en mogelijkheden kreeg om op gelijke hoogte te komen. Totdat invallers AJ Mercera en Pim Hulst in het veld kwamen. Na een voorzet van Mercera kon Hulst de 1-3 maken. Dezelfde Hulst bepaalde de eindstand op 1-4. Jalink was na afloop tevreden: ”Wij speelden een goede wedstrijd. Dit was een terechte overwinning, het was een sterke eerste helft en in de tweede helft hadden we ook genoeg controle. Op een korte periode na. De invallers maakten het verschil vandaag.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse A.

Verlies

In Zoetermeer nam DSVP het zaterdag op tegen DWO. Bij de rust stond het 1-0 voor de thuisploeg. Uiteindelijk werd het 2-0 voor DWO. Daardoor is de ploeg van trainer Dennis van den Steen afgezakt naar de tiende plek. De trainer na afloop van de wedstrijd: ”Wij speelden een behoorlijke wedstrijd, maar je moet wel scoren om te winnen”, begon Van den Steen. ”Maar het missen van kansen doet niemand expres, dus ik neem de ploeg zeker niks kwalijk. Ik kan alleen maar hopen en eisen, dat we volgende week minimaal hetzelfde opbrengen. We moeten er als team blijven staan.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *