Geurt Visser lijsttrekker LPN

Geurt Visser (links) en Jef Burger hebben goede verwachtingen van de raadsverkiezingen.

Oud-raadslid van Pijnacker-Nootdorp en oud-wethouder van Den Helder Geurt Visser is benoemd als lijsttrekker van Lokaal LPN bij de raadsverkiezingen van 21 maart. Bestuurslid Jef Burger van die partij heeft hem gevraagd om zijn ervaring weer voor Pijnacker-Nootdorp in te zetten als het niet lukt om opnieuw wethouder te worden in Den Helder. Ook in die gemeente doet Visser als lijsttrekker van Gemeentebelangen mee aan de raadsverkiezingen, hoewel hij niet de ambitie heeft om daadwerkelijk zitting te nemen in de gemeenteraad van de Noord-Hollandse stad.

Lokaal Leefbaar Pijnacker-Nootdorp, zoals Lokaal LPN voluit heet, is ambitieus. De partij rekent erop bij de komende raadsverkiezingen in elk geval drie zetels te kunnen halen. De LPN wil een volksvertegenwoordiger vanuit elk van de drie kernen. Lijsttrekker Geurt Visser komt uit Nootdorp, Jef Burger vertegenwoordigt zelf Pijnacker en Ingrid Schouten zou raadslid vanuit Delfgauw worden.

Maar lijsttrekker Geurt Visser zegt: “Het zou mij niet verbazen als we vier, vijf zetels kunnen halen. Maar dan moeten mensen wel echt volksvertegenwoordigers willen hebben. Willen ze mensen in de raad die vooral veel moties indienen en in de krant komen, dan zijn wij misschien niet de meest aantrekkelijke partij.”

Revanche

LPN, in het verleden ook al eens goed voor vier raadszetels, behaalde bij de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad één zetel in de raad van Pijnacker-Nootdorp. Maar de partij raakte deze in september 2016 kwijt door de overstap van LPN-raadslid Bianca van Petegem naar Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp. Jef Burger, die daar nog steeds nijdig over is, hoopt op een revanche met een goede uitslag van de verkiezingen in maart.

Lokaal LPN heeft geen omvangrijk verkiezingsprogramma. “We willen niet al van alles dichttimmeren met een programma van dertig of veertig pagina’s, omdat we vooral eerst luisteren naar wat de bewoners willen”, zegt Burger. De LPN wil dat ook de gemeenteraad op een andere manier aan de slag gaat. Geen raadsbreed akkoord meer, en belangrijke voorstellen eerst aan de bevolking voorleggen voor de gemeenteraad een standpunt bepaalt. Nu kunnen burgers pas aan het eind van het proces inspreken, maar de opvattingen van de raadsleden veranderen ze daarmee niet meer, vindt de LPN.

Lees ook: ‘Veel meer naar de inwoners luisteren’

 

 

  1. Pingback: Geurt Visser wil niet in Helderse raad, ook lijsttrekker in Pijnacker-Nootdorp - Den Helder Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *