Geurt Visser verhuist naar Den Helder

Geurt Visser: Toch in de gemeenteraad van Den Helder.

Geurt Visser gaat zijn zetel in de gemeenteraad van den Helder, voor de fractie van Gemeentebelangen, inderdaad innemen. Hij heeft dat vrijdag laten weten, meldt Den Helder Actueel. Hij gaat per direct op zoek naar woonruimte in de Noord-Hollandse stad. “Ik ga gewoon de raad in en we gaan vier jaar lang keihard werken om Den Helder mooier te maken”, zegt Visser op het Helderse nieuwsplatform. In het Noord-Hollands Dagblad noemt hij het innemen van zijn raadszetel ‘een plicht’.

De Nootdorper, die er woensdag niet in slaagde om in Pijnacker-Nootdorp met Lokaal LPN een raadszetel te veroveren, had eerder gezegd dat hij niet in de gemeenteraad van Den Helder wilde. Hij had alleen opnieuw als wethouder terug willen keren in de Helderse politiek. Op dat wethouderschap houdt hij nog steeds een ‘kleine hoop’.

Weinig stemmen

Gemeentebelangen Den Helder behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen 605 stemmen, voldoende voor één raadszetel. Daarom kan Visser als lijsttrekker de raad in. Op eigen kracht zou hij dat overigens niet hebben gered. Hij behaalde zelf maar 135 stemmen. Dat zijn er nog flink minder dan de stemmen die hij zelf in Pijnacker-Nootdorp trok. Daar stemden 259 inwoners op hem.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *