Geurt Visser weer uit raad Den Helder

Geurt Visser stapt wegens fysieke klachten op uit de gemeenteraad van Den Helder.

Nootdorper Geurt Visser, die bij de raadsverkiezingen in het voorjaar op basis van een restzetel werd gekozen in de gemeenteraad van Den Helder, is daar weer opgestapt. Fysieke klachten zouden het hem onmogelijk maken om zijn raadswerk goed te doen, meldde het Noordhollands Dagblad deze week.

Visser deed in maart zowel in Den Helder (voor de fractie van Gemeentebelangen) als in Pijnacker-Nootdorp (Lokaal LPN) mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Pijnacker-Nootdorp behaalde zijn partij veel te weinig stemmen voor een zetel in de raad, maar in Den Helder lukte het dus wel. Visser liet weten dat hij daarom naar Den Helder zou verhuizen. Het is volgens de gemeentewet verplicht om te wonen in de gemeente waar je in de raad zit.

In Den Helder waren er de afgelopen maanden twijfels over of Visser daadwerkelijk was verhuisd naar de Noord-Hollandse stad. Daarover zou hij zelfs een gesprek hebben gevoerd met de burgemeester van Den Helder. Dat hij zijn raadszetel nu heeft opgegeven heeft daar echter niets mee te maken, meldde de griffier van de Helderse gemeenteraad in de krant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *