Geurt Visser wil weer in de raad

Geurt Visser eist de zetel op van raadslid John Thuring (Gemeentebelangen).

De omstreden politicus Geurt Visser eist volgens De Telegraaf zijn zetel in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp op. Visser, die twee jaar geleden in Den Helder af moest treden als wethouder na beschuldigingen van seksuele intimidatie, wil volgens de krant zijn plek terug binnen de fractie van Gemeentebelangen. Toen hij in Den Helder wethouder werd, werd zijn raadszetel in Pijnacker-Nootdorp overgenomen door het huidige raadslid John Thuring.

Onlangs kwam het nieuws naar buiten dat Thuring en zijn vrouw een huis gekocht hebben in Voorburg. Hierdoor rezen er twijfels of het raadslid dan nog wel in Pijnacker-Nootdorp woont, zoals wettelijk is voorgeschreven. Volgens Gemeentebelangen is hij wel degelijk nog steeds ingezetene. Thuring woont tot aan het eind van de raadsperiode bij zijn broer in Pijnacker, liet de fractie begin september weten. In het weekend verblijft hij bij zijn gezin in Voorburg. Nadat het nieuws naar buiten kwam is dit besproken binnen de fractie en met de burgemeester.

Visser twijfelt eraan of Thuring daadwerkelijk ingezetene van Pijnacker-Nootdorp is. “Ik kom hoe dan ook terug als uit onderzoek blijkt dat deze constructie niet houdbaar is. Ik had immers de meeste stemmen van iedereen”, zegt hij woensdag in De Telegraaf.

Zelfde constructie

Begin deze maand liet Visser nog via het Noordhollands Dagblad weten dat hij er klaar voor is om na de raadsverkiezingen van maart 2018 opnieuw wethouder namens Gemeentebelangen in Den Helder te worden. Hij zou dan op dat moment naar Den Helder verhuizen, en zijn gezin zou dan in Pijnacker-Nootdorp blijven wonen. Dezelfde constructie dus als hij nu John Thuring verwijt. Gemeentebelangen Den Helder heeft hem inmiddels tot lijsttrekker gekozen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *