Gezocht: dichters met migratie achtergrond

Het verbinden van verschillende culturen door middel van poëzie en muziek. Dat is wat Arie van Driel, oprichter van het schrijverscollectief Oostland Literair, wil bewerkstelligen. Daarom is hij op zoek naar dichters en muzikanten met een migratieachtergrond, die zich willen laten horen in voorstellingen in Theater CulturA & Zo in Nootdorp en in De Leeuwerik in Bleiswijk. Als het vanwege de coronamaatregelen lukt, dan zouden die voorstellingen rond Kerstmis moeten plaatsvinden.

Het is niet zo gemakkelijk om dichters en singer-songwriters te vinden met een migrantenachtergrond. Via de ondersteunende organisaties zoals SWOP en Bibliotheek Oostland, maar ook via een oproep als deze probeert hij in contact te komen met mensen die het leuk vinden om iets voor te dragen of muziek te komen maken.

Muziek is internationaal, dus daar hoef je tijdens zo’n voorstelling niets aan toe te voegen. Met gedichten is dat natuurlijk wel anders. Van Driel: “Maar het is wat mij betreft hartstikke mooi als iemand een prachtig gedicht voordraagt in zijn of haar eigen taal. Daar begrijp je als toehoorder dan misschien helemaal niets van, maar we kunnen er wel een tolk bij zetten die kan vertellen waar het over gaat.”

Wie meer wil weten kan zich bij Arie melden. Zijn mailadres is info@digi-driel.nl.

Lees meer over dit onderwerp op Pijnacker-Nootdorp Cultuur.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *