‘Gezond leven’ staat week lang centraal

Dat sport en bewegen goed zijn voor een mens, dat weet iedereen wel. En dat goede voeding ook belangrijk is, dat is ook wel bekend. Maar wat is nou precies een gezonde leefstijl? Wanneer leef je gezond? Die vragen staan centraal tijdens de Week van de Gezonde Leefstijl, die van 12 tot en met 19 juni wordt gehouden.

De aandacht voor dit onderwerp in de vorm van een themaweek is een initiatief van SBJ Samen Sterk (gevormd door SWOP, Bibliotheek Oostland en Jeugd- en jongerenwerk). Andere organisaties die meewerken zijn Team4Talent, GGD, de beweegcoaches, Doel GGZ en de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom gezonde voeding, sporten en bewegen. Zo staan alle beweegactiviteiten van de SWOP in het teken van de themaweek en ook de jongerenwerkers besteden er op straat speciale aandacht aan. In de Pijnackerse vestiging van de bibliotheek is een thematafel ingericht vol informatie over een gezonde leefstijl.

Sport- en spel

De themaweek wordt woensdag 12 juni om drie uur ’s middags officieel geopend door wethouder Peter Hennevanger. De openingshandeling is op het sportterrein van SV Nootdorp, waar de hele middag allerlei sport- en spelactiviteiten worden gehouden.

In de ochtend heeft de SWOP dan al de aftrap gegeven, als het weer dat tenminste toelaat. Vanaf tien uur kunnen 55-plussers eerst een kopje koffie drinken in dienstencentrum de Schakelaar, om daarna mee te doen aan een openingsfietstocht door de buurt. Wandelen door de buurt kan ook: vanaf twee uur vanaf Buurt & Zo.

Het meidenwerk in Delfgauw speelt woensdagavond in op de themaweek. Vanaf 18.30 uur maken de meisjes in de Buren van Delfgauw lekkere, maar ook gezonde smoothies.

Gezondheidsmarkt

De belangrijkste activiteit op vrijdag 14 juni is een gezondheidsmarkt in Buurt & Zo. Er zijn alcoholvrije cocktails te drinken, er zijn workshops over mindfulness en over ontspanning, je kunt er je fitheid en je bloeddruk laten testen en er is informatie over allerhande onderwerpen te krijgen.

Een greep uit de andere onderwerpen tijdens de themaweek: op zondagmiddag een workshop yoga in de Buren van Delfgauw, op maandagavond handboogschieten bij Ipse de Bruggen, dinsdag tussen de middag een gezonde lunch in Buurt & Zo en woensdagmiddag een sport- en spelspeurtocht door Delfgauw.

Het volledige programma van de Week van de Gezonde Leefstijl is te vinden op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *