Goed begin helpt RKDEO niet aan overwinning

VOETBAL | De vrouwen van RKDEO namen het zondagmiddag op tegen SEP uit Delft. Drie weken geleden stonden ze ook al tegen elkaar, toen won SEP met 2-3 voor de beker. De meiden van trainer Wendy Rietveld begonnen goed aan de wedstrijd, want na twee minuten spelen wist middenvelder Jessie Rottier al raak te schieten na een corner van Daniƫlla Meijer. RKDEO ging op zoek naar de volgende treffer en wist er een paar keer gevaarlijk uit te komen. Een paar minuten later viel de verdiende 2-0. Het was een kopie van het eerste doelpunt, want weer werd de corner genomen door Meijer en weer was het Rottier die raak schoot.

Iedereen die voor RKDEO was dacht een gemakkelijke overwinning te zien van de thuisploeg, maar niks was minder waar. Na het doelpunt waren het de bezoekers uit Delft die na een paar goede aanvallen gevaarlijk werden. Na slordig balverlies op het middenveld bij RKDEO luidde de aansluitingstreffer in voor SEP. Jerina Boer strafte de fout af door de bal over keepster Marieke van der Sman heen te schieten. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen wat kansen. Namens RKDEO kregen Larissa Zoutman, Meijer en Sibel Topuz mogelijkheden om te scoren, maar de grootste kansen kwamen toch via twee vrije trappen van Michelle Oosterlaken en Rottier.

Zoals gebruikelijk: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel. Voor het rustsignaal deden de meiden van SEP dat. Eerst was het Boer weer en daarna zette Anique de Groot de 2-3 ruststand op het scorebord. Na rust gebeurde er niet veel aan beide kanten. Er werden weinig kansen gecreƫerd. Het waren uiteindelijk de bezoekers die nog wel wisten te scoren. Na een corner van SEP werd de bal niet goed genoeg weggewerkt door de verdediging van RKDEO en zo kon Renske de Koning de eindstand bepalen op 2-4.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *