Goed begin voor Film & Zo

In cultuurcafé Ont-Moeten was er voor de filmvoorstelling een soepmaaltijd.

De eerste filmvoorstelling in de nieuwe opzet in theater CulturA & Zo in Nootdorp is zaterdag een succes geworden. 23 bezoekers kwamen naar de première van Film & Zo, een combinatie van een aan de film aangepaste activiteit, een maaltijd in het cultuurcafé Ont-Moeten en daarna de filmvoorstelling. Zaterdag stond de film Leave no Trace op het programma, over een vader en een dochter die wonen in een natuurgebied. 

In de middag deden de deelnemers mee aan een natuurwandeling door de Balij onder leiding van drie gidsen die het een en ander over de natuur en het gebied vertelden. Niet veel mensen weten bijvoorbeeld dat de blaadjes van een rietstengel altijd om die stengel heendraaien, zodat ze altijd met de wind meewaaien. De wandelaars weten dat nu wel en ze kregen nog allerlei andere leuke details te horen waar je normaal geen weet van hebt als je een wandeling door het bos maakt.

Vanaf vijf uur was er een lekkere soepmaaltijd met salade en brood, bereid door de mensen van Ont-Moeten. Ook die maaltijd was toepasselijk, want natuurlijk was er bospaddenstoelensoep.

Enthousiast

Na de filmvoorstelling werd nog even nagepraat. Iedereen bleek enthousiast over de opzet van het programma. Omdat de groep niet zo heel groot was, was er gelegenheid om elkaar een beetje te leren kennen en er werden zelfs telefoonnummers uitgewisseld. Ook kwam de vraag wanneer de volgende voorstelling is.

Dat is op 19 november. Dan draait de Marokkaanse film Adam, volgens de VPRO ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’. De film vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. Voor de filmvoorstelling is er in het cultuurcafé een uitgebreide Marokkaanse maaltijd. Op dit moment staat deze voorstelling in het overzicht van CulturA & Zo op ‘uitverkocht’, maar het is goed mogelijk dat er door de aangekondigde versoepelingen van het coronabeleid binnenkort extra kaartjes beschikbaar komen.

De bezoekers aan de eerste Film & Zo maakten in de middag een wandeling door de Balij onder leiding van drie natuurgidsen.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *