Goed spelende RKDEO vrouwen verliezen bij SEP

VOETBAL | De RKDEO-vrouwen wilden wat rechtzetten na het verlies in de beker tegen SEP uit Delft (5-1). Op sportpark Tanthof lukte dat zondag niet. Ondanks een goed spelend RKDEO ging SEP er met een 2-1 overwinning vandoor.

RKDEO voetbalde in het begin vooral tegen zichzelf. Dat kwam vooral door beslissingen van de scheidsrechter. Binnen het kwartier kreeg daardoor SEP vier grote kansen om de score vroeg te openen. De ploeg van trainer Wendy Rietveld had het geluk dat het vizier zondagmiddag niet zo scherp stond als de vorige keer dat de ploegen elkaar troffen. Na ruim een half uur spelen viel pas de 1-0.

Het was Petra Hollander die een fout in de opbouw, na goed druk zetten van SEP, afstrafte. Vlak voor rust viel zelfs de 2-0, nadat een gemakkelijk gegeven vrije trap binnen werd geschoten door Annemijn Kreffer. Na rust liet de ploeg van Rietveld zich meer gelden. Zo kreeg haar team in de eerste twintig minuten genoeg kansen om de aansluitingstreffer te maken.

Aansluitingstreffer

Helaas voor RKDEO viel die verdiende aansluitingstreffer pas in de 80e minuut. Na een corner wist Larissa Zoutman de bal op doel te koppen, maar Jessie Rottier was er snel bij om het laatste zetje te geven. In de slotfase zette RKDEO alles op alles om de gelijkmaker te maken, maar dat lukte niet. De thuisploeg kwam er nog wel twee keer gevaarlijk uit, maar de verdediging en de goed keepende Marieke van der Sman bleven op de been.

Zo verliest een goed spelend RKDEO toch weer van SEP. Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 1e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *