Gospelpopkoor wil meer mannen

Puur telt vijftig leden, maar de mannen zijn sterk in de minderheid.

Een enthousiast koor van vijftig vocalisten, maar waarin mannen sterk in de minderheid zijn: dat is het probleem waar gospelpopkoor Puur uit Nootdorp iets aan wil doen. Vooral in het jubileumjaar zou het mooi zijn als dat zou lukken. Het koor bestaat tien jaar en gaat dit in de komende tijd vieren. “Maar de stemgroep van de mannen is heel zwak, dus daar willen we graag iets aan doen”, zegt bestuurslid Esther van Mierlo.

De gospelgroep is niet het enige koor dat dit probleem kent. Veel koren kampen met een gebrek aan mannen. “Blijkbaar is het voor mannen lastiger om zingen als hobby te hebben. Dat is niet alleen bij ons zo, maar we willen er nu wel actief iets aan proberen te doen.”

Open repetitie

Het koor houdt daarom volgende week dinsdag, 15 januari, een open repetitie die speciaal voor mannen is bedoeld. Vanaf kwart voor acht zijn ze welkom tijdens de reguliere repetitie in de Dorpskerk in Nootdorp, niet per se om meteen mee te zingen, want alleen maar even de sfeer komen proeven mag ook. Voor de koorleden is het overigens een gewone repetitie. “Want het is best mogelijk dat er niemand komt, ook al zouden we dat wel jammer vinden.”

Gospelpopkoor Puur is erg actief. Het koor is geregeld te horen in de diensten in de Dorpskerk, maar ook op allerlei andere plekken, zoals in de zorgcentra van Pieter van Foreest, in Ipse de Bruggen, in kerken in Ypenburg, Schipluiden en op nog andere locaties. Het koor heeft een uitgebreid repertoire, hoofdzakelijk vanuit de kerkelijke traditie, maar altijd wel in een moderne jas.

Meer over het gospelpopkoor Puur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *