Groengebied Delfgauw verdwijnt niet

Het groengebied tussen Emerald en de A13 blijft, verzekert B & W. Alleen voor het deel waar het tuincentrum is gevestigd is misschien woningbouw mogelijk.

Grote opwinding was er deze zomer toen bewoners van de Delfgauwse wijk Emerald in de ontwerp Omgevingsvisie lazen dat het groengebied tussen hun wijk en de A13 was aangewezen als onderzoekslocatie, waar mogelijk in de toekomst woningbouw zou kunnen komen. De Delfgauwenaren schrokken zich rot, want het gebied is voor hen een aantrekkelijk wijkparkje, waar veel gebruik van wordt gemaakt.

Binnen enkele dagen kwam een handtekeningenactie op gang. Half juli overhandigde een delegatie van de bewoners een pakket handtekeningen aan burgemeester Francisca Ravestein en wethouder Ilona Jense.

Later deze zomer bezocht wethouder Jense samen met de bewoners het groengebied om uitleg te geven wat er precies werd bedoeld. En in de beantwoording van de vele zienswijzen in het participatieverslag rond de Omgevingsvisie staat het nu klip en klaar: er is geen sprake van dat de groene zone zal worden opgeofferd voor toekomstige woningbouw of bedrijfsgebouwen. “We betreuren dat deze indruk is ontstaan”, aldus het college in de beantwoording.

Tuincentrum

Het onderzoek waar in de ontwerpnota over werd gesproken gaat uitsluitend over de strook grond waar nu een tuincentrum is gevestigd, in het meest noordelijke deel van het gebied. Met dat tuincentrum gaat het niet goed: volgens de eigenaar heeft het bedrijf op die plek geen economische toekomst. Omdat er in Pijnacker-Nootdorp grote behoefte is aan nieuwe woningen, vooral voor jongeren en ouderen, kan worden onderzocht of die er op de plek van dat tuincentrum zouden kunnen komen. In Delfgauw is dat zowat de enige plek die voor mogelijke woningbouw beschikbaar is.

“Het is dus nooit de bedoeling geweest om de indruk te wekken dat met dit ontwerp van de Omgevingsvisie de hele strook wordt bebouwd. Wij zullen de tekst en de kaart van de Omgevingsvisie daar op aanpassen”, laat het college via het participatieverslag weten.

Lees ook: Bewoners Delfgauw nog niet gerustgesteld

Burgemeester Ravestein nam in juli 1300 handtekeningen van verontruste bewoners van Emerald in ontvangst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *