Grondonderzoek pas in november klaar

Het onderzoek naar de verkoop van grond is pas in november klaar, blijkt ut een tijdschema van de begeleidingscommissie.

Het gezamenlijke onderzoek van B & W en gemeenteraad naar grondtransacties in de gemeente Pijnacker-Nootdorp is pas in november klaar. Dat blijkt uit het tijdschema, dat door de begeleidingscommissie is opgesteld. In de raadsvergadering van begin deze maand had wethouder José van Egmond nog aangegeven dat het onderzoek al in september beschikbaar zou moeten zijn, maar die termijn is in verband met de vakantieperiode onhaalbaar.

De begeleidingscommissie, die onder leiding staat van D66-raadsid Peter Hennevanger, heeft vorige week het stappenplan besproken dat zal worden gevolgd voor het onderzoek. Vier bureaus is inmiddels gevraagd om een offerte uit te brengen. Eind augustus zal aan de hand van de offertes en een presentatie besloten worden welk bureau het onderzoek mag uitvoeren.

Klokkenluider

Het onderzoek richt zich op de vraag of de grondtransacties die de gemeente Pijnacker-Nootdorp in de afgelopen jaren heeft gedaan, wel marktconform zijn geweest. Een voormalig ambtenaar van de gemeente beweerde onlangs dat de gemeente miljoenen euro’s is misgelopen omdat grond voor te lage prijzen is verkocht aan projectontwikkelaars. Op aanwijzen van de gemeenteraad zal ook worden onderzocht of de gemeente goed is omgegaan met de signalen die de betreffende ambtenaar eerder intern had gegeven over de grondtransacties. Met name wordt bekeken of de man als klokkenluider op het gemeentekantoor voldoende serieus is genomen.

De begeleidingscommissie bestaat uit de gemeenteraadsleden Peter Hennevanger (D66), Richard van Oevelen (Gemeentebelangen), Manuela Bijl (Eerlijk Alternatief), Marieke van Bijnen (PvdA), Rob van der Welle (CU/SGP) en Harald van Zielst (TROTS), en uit de wethouders Jaap van Staalduine (D66) en Piet Melzer (VVD).

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *